Ota yhteyttä/Contact us

Juha ja Raili Tervonen

juha.tervonen(at)kolumbus.fi
0400-645 599

raili.tervonen(at)kolumbus.fi
0400-917 971

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:43003 kpl

PR Rosefizz Ravallo "Valtsu" 11.1.2007 -

vallu.jpg

Kastraattiuroksemme Valtsu painaa komeat 8,7 kiloa, vaikka sitä ei ulkonäön perusteella arvaisikaan, hoikentavan mustan värin vuoksi. 

Niinhän sitä sanotaan että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämä pitää paikkansa myös Maine coonimme Valtsun kohdalla. Virallinen nimi tuli kasvattajalta ja pitkän miettimisen jälkeen, itse päädyimme kutsumanimeen Valtsu. Sinä aikana minkä Valtsu on meitä olemassa olollaan ja tempauksillaan ihastuttanut, nimiä on tullut paljon. Valtsu on vääntynyt niin Valtteriksi kuin Valleksikin ja kaikeksi mahdolliseksi siltä väliltä.

Valtsu on meidän perheessä ensimmäinen rotukissa ja tavallisten kotikissojen jälkeen, Maine coonin mahtava luonne on korostunut entisestään. Valtsu ei todellakaan ole sieltä hiljaisimmasta päästä eikä jätä ketään kylmäksi.

Valtsun lempipuuhiin juttelemisen lisäksi kuuluu koiran kiusaaminen sekä tavaroiden lattialle heitteleminen. Varsinkin, jos ruoka ei ilmesty kuppiin ruoka-aikana tai Valtsua ei huomioida, tavarat lentelee pöydältä hyvinkin nopeasti ja komeassa kaaressa.

Suurinta herkkua meidän pojalla on palvelijoiden pihvit, varsinkin jos ne saa napattua leikkuulaudalta huomaamattomasti. Muuten kaikki ruoka tekee kauppansa. Ruoka-ajat Valtsu on hyvin oppinut, ensimmäinen ruoka tulee yhdeltätoista päivällä, toinen kuuden aikaan illalla sekä vielä yöpalaksi raksuja.

Parhaimpia nukkumapaikkoja on mahdollisimman ahdas laatikko tai pesuvati jossain piilossa. Kuitenkin mukavia nukkumapaikkoja löytyy mitä ihmeellisemmistä paikoista (esim. olohuoneen pöytä, kirjahylly) ,jos Valtsu haluaa vain ärsyttää.

Iän myötä Valtsu on muuttunut hieman hellyydenkipeäksi ja varsinkin ennen ruoka-aikaa Valtsu juttelee kovasti minkä kehräämiseltään ehtii ja kiehnää meidän ihmisten ympärillä. Ja tämähän ei mitenkään johdu ruoka-ajan lähestymisestä..

Valtsu aloitti näyttelyuransa "myöhemmällä" iällä, vasta 2,5-vuotiaana. Ja koska meidän poika ei näyttelyissä pahemmin viihdy, sertit tuotiin kotiin kaikista neljästä näyttelystä ja nyt Premioriksi valmistumisen jälkeen poika pääsee viettämään eläkepäiviä lemmikkikissana.

 

Valtsun sukutaulu / Valtsu's pedigree  

Valtsun näyttelytulokset / Valtsu's showresults